Orakelkort för vägledning framåt, jan-mars 2023.

19.01.2023

Idag kände jag för att dra ett Orakelkort för dig som tittar in och ser och läser detta nu på min sida. Detta orakelkort som jag dragit är från Oracle of the Unicorns, och det blev detta kort med rubriken SUPPORT och med under rubriker, Fråga om hjälp, Vila mer, Ge dig själv vad du behöver.

I förklaringstexten från medföljande guidebok står det ytterligare men sammanfattat och översatt av mig: Känner du dig trött, utbränd, överhopad eller överarbetad så kallar detta kort på dig att ladda om dina batterier och tänka över din situation. Du kanske är som många av oss en som alltid finns där för andra men inte tänker på att du själv behöver ha någon som är där för dig. 

Nu är det mycket viktigt för dig att fråga någon i din närhet om hjälp med det som du känner blivit för mycket för dig att orka med och inte tänka på att du visar någon svaghet i att be om hjälp.

Du är mycket viktigare än du själv förstår och om du inte tar hand om dig själv så kan du inte finnas där för andra framöver i din närhet som dina barn, partner, familjemedlemmar med flera. Börja med att ta hjälp av någon en helg så du kan åka bort och sova några nätter om du haft för lite sömn eller ta dig till en plats där du kan ta långa promenader i en vacker natur eller ta en heldag på ett SPA, ja du vet bäst vad som ger dig den bästa avkopplingen och återhämtning. Detta är en investering i dig själv och tänk på om du fick veta av din närmaste vän hur han eller hon mår och hur du skulle säga eller rådgiva att komma ur och vidare från denna situation. Visst är du värd lika mycket?! Du är värd all denna tid och extra kostnad på dig själv då det ger dig ny och fräsch energi med leendet tillbaka i ögonen och på läpparna. 

Summa summarum är att under dessa månader eller fram till april är det viktigt att ta hand om sig själv och sitt inre då det händer mycket utanför dig som du blir påverkade negativt av och då är det viktigt att du och jag, ja alla tar hand oss själva som att t ex. gå ut och var i naturen, lyssna på trädens susningar i vinden eller fåglars läten mm.  

Här kommer mina egna tankar och mina erfarenheter om detta ämne som jag själv varit med om som gjorde att jag blev sjuk och hamnade i lång rehabilitering. Att ge, ge och ge igen till andra för att visa att jag dög och att jag var duktig på det jag gjorde ledde mig till en situation som drabbade många runt omkring mig och då först och främst min dotter och min man. 

I efterhand fick jag ju skuldkänslor om hur jag gjort mot dom då mitt humör av värk och smärta som gjorde att jag inte kunde göra det som jag tidigare kunde. Med åren som gått efter det har jag förlåtit mig själv och bett om förlåtelse för att jag låtit mitt ego styra mig. Jag lärde mig verkligen en läxa att karriären inte ger lycka och att jag inte skulle sätta mig i en sådan situation igen.

Att jag delar detta med dig är för att visa på att många gånger styr vårt ego oss i en riktning som bara gynnar oss och inte dom runt omkring oss i förlängningen. Tar vi istället ett steg tillbaka och hovrar oss upp en bit ovanför för oss själva där vi får en större överblick så ser vi ofta, om vi vill se, att egot tagit oss i helt fel riktning i livet som vi inte då såg. Detta är om du känner att allt är jobbigt, du mår inte så bra fysiskt eller psykiskt.

Du kanske till och med ofta bråkar med din partner, dina barn andra närstående om att du jobbar för mycket, inte är närvarande när du är hemma, sitter med jobb fast du är ledig, svarar i telefonen om en kund eller jobbet ringer och du hamnar i försvarsställning om att det inte är sant. Ja du ser vart jag vill komma då jag har själv har upplevt det tyvärr. Jag ville så gärna lyckas på jobbet och såg inte vad som hände där hemma, att vi gled isär, tappade samhörigheten och närheten till varandra. 

Det viktigaste i en sådan situation är att säga att, tyvärr kan jag inte fortsätta så här då det drabbar fler än mig. Det kanske innebär att måsta tacka Nej till ett jobberbjudande eller likande som känns lockande och då när det dags att fråga sig själv, det här som jag är i just nu, är det min drömsituation? Svaret vet du bäst själv m du lyssnar inåt. Nu är det viktigt att agera och ta tag i vad du vill göra. Om du själv inte vet hur du ska gå vidare sök hjälp hos någon som du har förtroende för och kan bolla dina tankar och idéer med och se vart det leder dig. Det kanske inte sker på en gång med nu har du visat dig själv att du vill leva ett behagligare och lyckligare liv där du själv är din egen chef och vet när du mår som bäst.

Att bli sin egen chef, låter detta som en saga, att få göra det du helst av allt vill göra? Nej det är ingen saga utan den Universella attractionslagen om; Att det som du tänker eller ber om det får du. Viktigt här att vakta om sina tankar och ord då de ger vad du ber om.  T ex om du känner att - Jag har då inga pengar att kunna köpa en ny bil för utan får kämpa att spara tills dess och nu får jag ta bussen eller gå istället tills jag får råd.   Tror du att du får pengar till en ny bil???

Men tänker du istället så här: - Jag har tillräckligt med pengar att köpa en ny bil för och jag ska genast åka och titta ut den bilen som jag kommer att köpa inom kort. Gör du dessutom en bild i ditt huvud där du ser dig själv sitta i din nya bil och allt känns toppen och du har dessutom ett leende på dina läppar som ger extra kraft till din önskning. Använd alla dina sinnen när du vill få in något i ditt liv för att förstärka känslan som hur bilen luktar ny och ser ut då den stor och blänker i solen. Då ska du se hur Universum svarar dig på ett överraskande vis, kanske inte som du tänkt dig utan ännu bättre. Gör denna tanke och känsla varje dag om vad du har på ditt hjärta som du vill få mer av, och gör det gärna på morgonen då du har fräscha energier som kopplar upp dig snabbt.

Men tänk på att allt som du ber om få inte ska drabba någon annan negativt för då gäller inte den Universella lagen. Men ber du om något som också gynnar alla då får du extra mycket av det, som t ex överflöd av allt. Det låter för mig som en fantastisk deal!

Så jag ber nu Universum om att du som läst mitt inlägg ska känna kärleken och omsorgen bakom varje ord jag skrivit, för jag vill att även du ska få växa och känna din inre kraft, värde och din mening om att vara här och nu. Sat nam!

/Carin