Visst har du servat din bil nyligen men har du glömt att underhålla din egen kropp?

29.10.2019

Har du servat bilen och samtidigt fått spolarvätskan påfylld och gjort oljebyte, lagt på vinterdäcken och tankat upp bilen med rätt drivmedel? Så gör väl de flesta av oss som äger en bil, eller hur, tar hand om den så att den ska fungera och hålla?

Om du är i bilköpartankar så springer du väll inte in i den första bilaffär och köper den första bil du ser? Du har säkert tänkt igenom och läst på innan om vilket märke eller modell du vill titta på och även provköra. Du är noga om att se vilka funktioner den har, hur många hästkrafter och hur mycket den drar, och om det har automat- eller manuell växellåda, bilbälten bak och fram, rymligt bagage som passar din familjs behov mm mm?

Jag tror att du är ganska noga om att den känns rätt och att alla detaljer du vill ha i den och att allt stämmer innan du bestämmer dig för köp?

Men hur tar du hand om din egen maskin, din kropp?

Springer du bara snabbt in i affären och tar det första bästa du hittar som mättar din hunger och inte tänker på om det är rätt drivmedel för din kropp som ska hålla dig frisk, stark och att du ska kunna prestera på hög nivå länge?

Det finns många som litar på att maten som finns i mataffären alltid har rätt näring och innehåller de nyttigheter som behövs och att den är det bästa för oss att äta. Och det är så lätt att blunda för att vi har ett eget ansvar att titta på förpackningarna och läsa vad maten verkligen innehåller och vad maten är gjord av eller vart maten är producerad.

Om du tänker igen på hur du behandlar din bil, lägenhet, hus, stuga, båt o.s.v så märker du att de vi är mer benägna av att ta hand om de materiella tingen än om oss själva och det känns ju trist att vi är så lite mån om oss själva.

Nu när du läst mina tankar kring detta ämne tänker jag ge dig ett litet tips, om du känner att du skulle vilja förändra din kost till det bättre; Förändra inte allt på en gång, för det kan bli alldeles för stort och omständligt, och du kan lätt hamna tillbaka till dina gamla matvanor och känner dig misslyckad.

Börja lite lätt istället med att tänka på vad din frukost innehåller. Välj då bort så mycket socker som möjligt som det finns i vitt bröd, flingor, juice, marmelad mm. Ät i stället 2 kokta eller stekta ägg som du lägger på en hårdmacka och ät det tillsammans med en tallrik Kefir eller naturell Yoghurt som innehåller massor av nyttiga Probiotika- och Prebeotika bakterier om stärker vår tarmflora, och lägg gärna med några naturella nötter eller frön som ger din kropp extra smörjning. En kopp te, kaffe eller ett glas mineral vatten att dricka till och så lätt är du igång på din hälsosamma livsstil :-)

Skickar med en liten tanke eller liknelse: Du kan välja den breda vägen där du inte behöver vara 100% fokuserad utan kan förlitar dig på att alltid vägen är plogad så du tar dig från A till B utan ansträngning. Eller så väljer du den smala stigen där du måste göra medvetna stegval och vara på tå och uppmärksam hela tiden och se varje förändring, så att du gör rätt val där det behövs.

Lycka till!