Om mig:

Jag är i mina bästa år, enligt mig själv, som efter 30 år i mediabranschen sa upp mig då min dröm kom ifatt mig. Insåg att det var nu eller aldrig som jag måste ta tag i den och få ägna mig åt det som jag verkligen älskar att göra, hjälpa människor.

Här är jag nu som Dipl. Spirituell samtalscoach där jag får samtala med fantastiska människor varje dag, som vill utforska och lära sig tolka och värdera sina egna tankar samt få hjälp ur, vidare och framåt i livet.

Har jobbat i över 46 år, med start som barnflicka, sedan blev det restaurangbranschen, livsmedelsbutiker, tidningsvärlden som grafiker och sedan som säljare i mediabranschen och nu som Dipl. samtalscoach.

Jag har så klart som många andra varit med om en del smärtsamma händelser både kroppsligt och mentalt som tog mycket kraft och energi i många år men av olika anledningar som stark vilja att leva och att inte ge upp, tog jag mig ur och upp på fötter igen. En drivkraft för mig är att alltid se någonting positivt i de händelser jag varit med om än om det inte ser ut så just då det händer.

En av mina största drivkrafter är att jag vill hjälpa och stötta dom som kommer i min väg så att dom också ska att få hitta meningen med livet! Nu använder jag mina erfarenheter och tankesätt när jag möter dom som vill berättar om sina jobbiga livssituationer för mig och det genom att få dom att vända på sitt tankesätt och se livet från ett annat håll. 

lsa och välmående inifrån och ut, är mina ledord!

Ett hälsosamt liv innebär för mig inte bara nyttig och ekologisk mat och dryck utan också vad jag fyller mina tankar med. Jag har lärt mig att medvetet välja bort de tankar som inte känns bra för mig då de kan påverka min hälsa negativt. Jag har också medvetet valt bort personer i mitt umgänge som inte harmoniserar med mig längre och jag väljer noggrant på vad jag lyssnar eller ser på. Allt som inte längre känns okey för mig att lägga tid eller energi på väljer jag bort för att jag ska ge min själ och kropp det den behöver.

Det som betyder oerhört mycket för mig är att ta långa promenader i naturen, krama ett träd, pocka svamp- och ta bärturer ut i skogen där lugnet alltid finns att hämta in. Detta känns så meningsfullt och bra för min själs hälsa. Att umgås med nära och kära är så klart superviktigt för mig och då jag också blivit mormor så är det ett stort privilegium att få umgås med dom så mycket som det är möjligt.


Vi lever i en hektisk tid där det ställs höga krav från alla håll, jobbet, hem och barn, träning och socialt umgänge mm mm. Dessa "krav" har blivit en oskriven lag i vårt samhälle att vi ska orka med men när jag tänker på hur det gör med mig/oss så ser jag inget naturligt eller hälsosamt till detta ekorrhjul.

Jag själv har gått igenom många olika negativa faser i mitt liv både kroppsligt och mentalt påverkade mig till den grad att jag både fick medicinera mig hårt mot smärta och inte klarade av att ta hand om min dotter som jag ville. Till slut blev det operationer och under läkningsprocessen började jag ifrågasätta allt som hade med karriär att göra och till vilket pris jag ville betala för att vara inne i det.

Jag tänker inte lämna ut hela mitt liv här men du som ser så har jag ett eget livsbagage som jag nu har ett sunt förhållande till och använder den nu för att stötta, hjälpa och visa på hur andra kan komma ur eller bli mer medvetna om sin egen livssituation. Många negativa signaler visar sig i kroppen och lär man sig vara lyhörd och reagera och göra någonting åt det innan det går så långt att man blir sjuk. Där vill jag finnas till hands innan det gått så långt.

Livet är för viktigt att kastas bort på att må dåligt och jag anser att vi lever i en värld som inte ger mening då många av oss blivit och blir sjuka och inte kan leva fullt ut. Dessutom kan vi inte njuta av allt vi trott oss behöva för att göra oss lyckliga om det kortat av våra liv.

Jag har en positiv syn på kraften i oss människor och vill vi bara vara lyhörda, ha öppet sinne och se bortom oss själva så kan det mesta lösas och läkas.