I begynnelsen var mat för oss den som mättade, gav energi, styrka, uthållighet och som höll oss friska. Vad gör maten med oss idag?

30.01.2020

I dag på morgonen när jag var ute och skottade passade jag på att lyssna ur Food Pharmacy-podden och då ur det senaste avsnittet #119, där dom intervjuade Socialministern Lena Hallengren. En mycket intressant intervju, om du som jag är intresserad av hälsa och och hur vi genom att äta bra och näringsrik mat kan förebygga till en god hälsa! 

I podden säger dom att de flesta av sjukdomar i dag går att förebygga genom ändrad kost och  livsstil. Det var också en av de frågor och det samtalsämne Food Pharmacy hade med Lena Hallengren vår Socialminister. De ville också veta mer om hur hon och regeringen ser på befolkningens hälsotillstånd i dag?

Jag tänker inte återberätta hela den intervjun här med dig utan istället tipsa dig om att lyssna på hela det avsnittet som de själva döpt till: "- Den Undflyende Ministern". Det är ett MYCKET INTRESSANT SAMTAL, så lyssna gärna här: https://foodpharmacy.se/podd

Under mitt lyssnade ställde jag frågan till mig själv; Hur gör jag för att må bra och vilket ansvar tar jag om min egen hälsa och kände då en sådan tacksamhet att jag fick komma i kontakt med de kosttillskott- och näringsprodukter som jag använt nu i över 5 år som ger mig det dagsbehov av frukt, grönt, fibrer, mineraler samt nyttiga bakterier min kropp behöver varje dag.

Tyvärr är det så att maten inte är som den var en gång när de flesta hade en liten odlingsplätt på sin tomt. mMn tack och lov så håller det på att komma tillbaka mer och mer och till och med ha höns!!!

 Nu kommer den mesta maten fraktad hit från andra länder långt bort ifrån och då bl a mycket frukt- och grönt som får mogna under lampsken under frakttiden eller i butikens lampsken vid ankomst. Detta gör att innehållet i grönsakerna inte är som om dom fått mogna färdigt i solen sken och bilda vitaminerna där på grenen eller kvisten.

Vad detta gör med mängden vitaminer och näring förstår du säkert nu och vad det också innebär för våra kroppar att inte få den mängd vi behöver. Inte underligt att många känner sig trötta, orkeslösa och apatiska till livet och då helst under den mörka årstiden då vi behöver så mycket D-vitamin. D-vitaminet är ju så viktigt för oss då den hindrar oss från att hamna i depression, tappad matlust, svårt till koncentration och ingen ork till träning mm mm. 

Genom att jag tillsätter dessa fantastiska produkter så kan jag nu hålla mig pigg, frisk och nyfiken på livet igen! Vill du veta vilka produkter jag använder så kontakta mig gärna så berättar jag mer om dom.