KOMBUCHA - Min favorithälsodryck!!!

10.10.2019

För någon tid tillbaka tog jag mig äntligen tid att börja producera min egen Kombucha men det var efter påtryckning både från min syster Marie och min sambos kompis Thomas, och det var han som gav mig min första Scoby-svamp, så att jag kom igång.

Men det var ju inte bara att starta upp en sats då jag inte hade något lämpligt glaskärl så det var bara att ge sig ut och shoppa. Jag köpte faktiskt 3 glasvaser som rymde 4 liter som min syster rekommenderade mig att använda och så var det bara att följa receptet och hitta en lämplig mörk och varm placering där satsen skulle få gotta ihop sig.

Nu har jag hunnit prova ut att smaksätta det fermenterade teet och funnit några favoriter själv och som andra också fastnat för och det är ingefära/Äpple, Hallon och Jordgubbssmakerna som går bäst.

Ska ärligt erkänna att det var lite spännande att smaka av den första satsen och jag blev över förväntan nöjd och har sedan dess minst 4 satser igång samtidigt och till och med 6 stycken ibland då jag har några vänner som vill köpa 4 liter åt gången.

Vet du inte vad Kombucha är kan du läsa om vad den ger oss för effekter i bladet här nedan.