Hur jag började lära känna mitt inre Jag, mitt hjärtas röst.

18.10.2022

Det finns både gott och ont med vårat uppkopplade samhälle. Det jag vill dela med mig här är hur jag valde att använda min tid och tankar på sedan några år tillbaka, rättare sagt när den så kallade pandemin trädde in i vår värld, då blev den droppen som gjorde att det rann över.

Har i många år före detta tänk på hur nyhetskanaler var upplagda både i tidningar, radio, internet och TV, det var alltid negativa inslag och aldrig något positivt. Till slut när jag började ifrågasätta detta runt omkring mig så fick jag bara kommentarer om att det är ju så här det är i världen, bara elände. Mycket inskränkta kommentarer kände jag då jag vet att det finns hur många fina människor som helst runt om i världen som gör bra saker för mänskligheten men det är inte ofta vi får se eller höra om det. Jag tror inte på att det är så mycket elände egentligen men det är min känsla för jag tror inte på att vi är ursprungligt onda.

När då denna pandemi bröt ut och alla kanaler matade och pratade bara om detta fick jag nog och bestämde mig för att välja bort att lyssna eller läsa något media alls under en lång tid.  Jag har gärna tyst omkring mig när jag jobbar och så har jag haft det långt innan denna händelse så det var inget jag "offrade" utan det var skönt att det var tyst.

Nu hände någonting annat i mitt liv istället, min inre röst, mina tankar, mitt hjärta började känna och höra annat som jag inte kunnat höra tidigare på grund av allt yttre brus. Jag började tänka spirituella tankar och efter ett tag så loggade jag in på Youtube och där såg jag olika alternativ som Tarot- och Orakelkort-läggare som jag själv kände mig dragen till.  Av någon anledning så blev jag ledd till en kvinna som jag direkt tyckte om och har följt sedan dess och det har gått snart 3 år.

Sedan såg jag olika meditationer på både engelska och svenska som jag försökte följa men att meditera har jag aldrig fixat så bra när jag provat tidigare då min tankar snurrar och flyger hit och dit och till slut har jag hittat en orsak att avsluta för jag kommit på att jag MÅSTE göra först.

Nu fick jag lära mig att alla behöver inte sitta i Lotusställning för att det ska kallas meditation, det kan lika gärna vara en avslappnad promenad i skogen, vid vatten eller sittande mot ett träd och bara vara ute i naturen i tacksamhet. Till och med kallade någon det att meditera när jag städade eller jobbade i min trädgård, Wow nu blev det genast mycket mycket lättare för mig att hitta tillfällen att lyssna inåt och det fungerade också.

Det som jag också hittade på olika Youtube kanaler var fina människor som enkelt och fint berättade om sina liv och spirituella upplevelser som gav mig hopp och tro på att det finns någonting mer bortom det jag ser här och nu. Trots att jag har en barnatro med mig så har jag tvivlat till och från men mest trott och känt att det tar iallafall inte slut när jag dör. Då jag som 6-åring upplevde ett Déjà Vu, en väldigt speciell händelse som jag burit med mig sedan dess, som gjorde att jag tror på någonting högre som finns bortom mitt förstånd just då.

Nu började det hända massor i mitt liv, min hjärna började fråga om mer och mer information och jag kunde inte sluta lyssna och läsa om vad andra upplevt och ju mer jag sökte ju mer vaken blev jag om att allt som jag trott på var precis tvärt om.  Ja det låter helt knäppt, jag vet, men det som många kallar konspirationsteorier var helt enkelt sanningar om olika saker som några skrivit ner eller berättat för oss av olika orsaker. En viktig del i historien är att de tagit bort kvinnan och våra insatser, vi som burit och fött barn till alla dessa män. Samtidigt har vi tagit hand om samhällen på olika sätt men mycket av den historien är raderat, helt galet. Detta är bevis på att vi kvinnor alltid har varit starkare än män och vi blev då hotet mot dessa maktlystna män. Tack och lov har det äntligen vänt denna tro på många platser och det kan man se bl a på männen i Irak som nu ställer upp för kvinnorna i demonstrationer runt om i landet mot styret som vill förtrycka kvinnan och visar på detta sätt att det är dags att kvinnorna får välja hur de vill leva sina liv. 

 Nu fick jag också lära mig om tankens kraft: Vi är magiska, skapade av Gud, på ett sådant sätt att vi bland annat kan genom att välja,  tänka och känna hur vi egentligen vill att livet ska vara, hur  mitt perfekta jobb ser ut eller ska vara, vart jag vill bo, hur huset platsen ska se ut mm mm? Alla människor som har ett gott hjärta och som har en god intention i sin önskan kommer få sitt önskemål uppfyllt av Universum och det kan till och med bli ännu bättre än önskat. Detta är ingen saga utan sant! Det du tänker och känner får du mer av in i ditt liv! Så mitt råd till dig och till mig själv är: - Tänk positivt och kärleksfullt på vad du vill ha mer av in i ditt liv utan att någon annan ska lida för att du ska få önskemålen infriade.

Nästa del som jag lärde mig var Förlåtelsens betydelse: Som barn och tonåring är det lätt att vi både gör egna misstag eller att andra gör misstag mot oss och som vi då tar på oss att vi har orsakat själva. Till viss del kan det vara så men mest av allt är det livsupplevelser och erfarenheter som vi ska lära oss någonting av så vi inte behöver vara med om det igen och igen. 

Många av oss bär på skam och dålig samvete genom hela vårt vuxna liv och detta orsakar vissa onda symtom till slut och kan uttrycka sig både mentalt och kroppsligt. Vet detta av egen erfarenhet och därför var det så fantastiskt att få lära mig att Om jag förlåter mig själv för att jag satte mig i en situation som barn eller tonåring eller även som vuxen, så släpper jag taget om situationen och kan lämna denna smärta bakom mig och bli fri! Och om jag dessutom kan förlåta den som orsakat mig smärtan så blir det ännu mer välsignat.

Yes yes yes, nu hade jag ytterligare en nyckel att använda för att läka min trauman. Tyvärr har har vi ju alla små eller stora trauman som vi bär på men inget trauma är mer viktigt än något annat,  det är ju du själv som bestämmer hur du mår efter det du har varit med om, eller hur?!

Med dessa tankar och ord om hur jag kommit vidare i mitt liv så skickar jag med mig dessa slutord: Är det dags för dig att söka dig inåt och lyssna till ditt hjärtas röst och kanske även du bör förlåta dig själv och andra för att komma ur och vidare i ditt liv, om du nu tycker att du trappar på samma ställe hela tiden?

Kärlek och Ljus till dig från mig, en medmänniska i tro och hopp, här är och nu!

/Carin 2022

Tankar är som frön. Det du planterar i ditt sinne kan bli blommor eller ogräs.