Ur någonting jobbigt och skrämmande kommer alltid någonting bättre fram, om du vill?

22.03.2020

Jag är helt övertygad om att denna situation som vi människor själva satt oss i efter många år av att ha misshandla Moder Jord, kommer det någonting nytt och mycket bättre fram, om vi vill!?

Jag själv vill bara se det positiva i allt detta som händer istället för att vara i oro, negativitet. Jag lyssnar inte på alla nyhetssändningar och program som rapporterar samma saker hela tiden för att inte påverkas men självklart håller jag mig uppdaterad, men jag låter inte TV:n eller radio stå på hela dagarna.

Kanske kommer det att vara ett uppvaknade för många av oss om att vi inte alls behöver allt som vi tidigare producerat, handlat, ätit, gjort, förväntat oss ha hemma mm, utan ser att det går att leva livet lite enklare. Vi får mer tid att umgås med barnen, får ett mycket lugnare liv med mindre aktiviteter och stress, tid för hemmapyssel/spel, aktiviteter helt enkelt i en mycket mindre skala. Detta leder i sin tur till att vi får må så mycket bättre, får ett lugn inombords, en bättre gemenskap i familjen och till våra nära och kära, om vi vill se på situationen så förstås.

Jag ser att det kan skapas nya arbetstillfällen, produkter, tjänster m fl då behoven kommer att vara andra en tid framöver. Jag brukar jämföra det med som när en framgångsrik spelar i ett lag plötsligt blir skadad eller byter klubblag så kliver någon annan spelare fram och visar sig vara en stjärna som inte allas varit så omtalad eller framgångsrik innan. Nu blir det ett annat spel plötsligt men kanske till och med bättre! Att bara förlita sig på en eller två spelar i ett lag är skört och som lagledare måste du ibland ställa någon duktig spelare för att låta andra komma fram och växa för att bredda sitt lag. Nu är vi där som världsinnevånare, vi har förbrukat eller rättare sagt skadat alla spelare vi har och måste nu ta en paus och läka och rätta till laguppställningen för att bygga ett bättre och sundare lag som kan hålla en lång tid framöver!

Självklart är jag ledsen och lider med dom som mist nära och kära av detta virus, beklagar verkligen det. Att dessutom alla sjuka, äldre och dom som jobbar nära och måste utsätta sig för smitta varje dag i denna CONVID19-tid har det så klart extra jobbigt och behöver all vår pepp och stöd. Men också i denna kristid uppstår många positiva situationen som hur snabbt vi kommer till hjälp till dom som behöver, och det värmer i hjärtat att se och höra alla kreativa och fina lösningar som kommer fram.

Vi som familj fick på vårt sätt känna av hur lätt man kan påverkas då min svärfar drabbades av kraftig näsblod som inte gick att stoppa på några dagar och då blev väldigt nedgången av all blodförlust, samtidigt som svärmor som skulle komma hem med flyget från Gran Canaria med eventuell smitta. Då tog deras 3 barn beslutet att svärmor skulle få vara i karantän minst en vecka innan hon får komma hem till svärfar så han hinner bygga upp immunförsvaret och kraften. Så nu bor hon tillfälligt i lägenhet för sig själv uppe hos oss men vi  har ingen kontakt annat än via mobilerna med varandra.  

Ur någonting jobbigt kommer alltid något gott!

Moder Jord behöver oss nu!
Moder Jord behöver oss nu!