Min kropp och särskilt min tarm behöver rätt näring varje dag för att kunna fungera och hålla mig frisk!

27.01.2020

Den senaste tiden har många uttalat sig om tarmens viktiga funktion och att den är vår 1:a hjärna, visst låter det spännande?! Det finns massor att läsa omkring detta ämne men jag tipsar dig här om 2 st böcker som jag läst den senaste tiden. Charmen med tarmen skriven av Giulia Enders och KIMCHI OCH KOMBUCHA Den nya vetskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna, skriven av Soki Choi.

I boken Charmen med tarmen har hon illustrerat i teckningar de olika situationerna som vi kan hamna i om inte vi har rätt tarmflora och med en härlig humoristiskt touch där jag iallafall ofta hamnade i skratt och igenkännande.

Skor Choi beskriver i boken Kimchi och Kombucha att utifrån minst 400 vetenskapliga studier hon gått igenom hur vi fungerar om vi inte har rätt tarmflora och även vad som händer om vi får en balanserad tarmflora. Självklart är allt vi läser upp till oss själva att värdera och ta det till oss. Jag själv tycker att allt inom kropp och hälsa är intressant att läsa och lära sig om för att kunna hjälpa mig själv och andra inom detta ämne som vill.

Hur jag hjälper min tarmflora att hålla sig i balans är genom hårt kontrollerade kosttillskott samt att dricka och äta min egengjorda Kombucha och Kimchi.

Hur gör du för att hålla dig frisk och stark? Vill du få hjälp att förändra din livsstil? Kontakta mig då på carin@carinslivsstilochhalsa.se eller under fliken Kontakta mig här.