Vintern visar sig från sin bästa sida redan i november månad

26.11.2021

Vinterkyla och vackra snötäckta träd gör mig så lycklig att få se i verkliga livet och inte då bara på bilder. Trots att jag inte är särskilt förtjust i denna säsong på året, är jag så klart tacksam över att jag har ett varmt och gott hem att krypa in i då kylan kryper ner till -20 eller ännu lägre.

Mina tankar söker sig ofta under vintersäsongen på hur det var förr i tiden som när mina föräldrar var barn och växte upp med deras förutsättningar och kläder som de hade tillgång till. Dom är idag 85+, och har berättat för oss barn och barnbarnen om vilka kläder, boende och möjligheter till värme de hade under t ex natten då de ofta låg skavfötters med något syskon för att hålla värmen. Min pappa berättade att vid många tillfälle hade håret fruset fast mot väggen när han vaknade, fy så jobbigt, men för dom var det ju normalt att det hände då de inte visste av något annat.

Tacksam, tacksam, tacksam är jag att jag föddes under detta årtionde. 

Jag är född under 60-talet och var ju med om lovikkavantar, varma men som ofta blev blöta och tunga av snön, men jag lekte på ändå och tydligen levde jag över det också.

Det är så mycket jag är tacksam över som jag har i mitt liv och mycket mer kommer är jag säker på och det hoppas jag också att du är som läser min text.